REGION

Veliki požar u Beogradu: Plamen visok 50 metara, odjekuju eksplozije

Prema prvim informacijama nema povrijeđenih

(M.M.)

23.2.2015

Više od 20 vatrogasnih vozila izašlo je jutros na teren u beogradskom naselju Železnik kako bi gasilo ogromni požar koji je izbio u tamošnjem skladištu DM-a, piše Telegraf.rs .

Prema prvim informacijama, nema povrijeđenih.

Plamen navodno doseže visinu od čak 50 metara, a povremeno se čuju i eksplozije.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je za RTS da je brzom intervencijom vatrogasaca - spasilaca iz više beogradskih stanica spriječeno dalje širenje požara i spašeno oko 3.000 kvadratnih metara magacinskog prostora.

Marić napominje da je u magacinskom prostoru uglavnom kućna hemija koja je, kako je objasnio, "teška za gašenje", a pristup vatrogascima otežale su i česte sitne eksplozije. S obzirom na to da u skladištu ima i mnogo kozmetičkih preparata, pretpostavlja se da eksplozije potiču od bočica koje su pod pritiskom, kao što su parfemi i dezodoransi.

Ekotoksikološke ekipe su izašle na teren kako bi izmjerile stepen zagađenja u vazduhu i, kako saznaje RTS, ustanovile su da nema opasnosti po ljudsko zdravlje.

Komandant vatrogasne brigade Beograd Mile Jovičić kaže za RTS da je u toku takozvano dogašivanje požara.

Jovičić objašnjava da vatrogasci pokušavaju da probiju krov, kako bi tim putem ušli u skladište i provjerili da li postoje skrivena žarišta koja bi mogla naknadno da rasplamsaju požar.

Na gašenju požara angažovano je više od 50 vatrogasaca-spasilaca, 20 vatrogasnih vozila, te vatrogasni brod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.