REGION

HOROR U ZATVORU U glavu mu zabili zašiljenu četkicu za zube!

Nakon tuče prebačen u Urgentni centar

(Mi.K.)

23.2.2015

Osuđenik A.M. (23) iz Okružnog zatvora u Leskovcu završio je u Urgentnom centru poslije tuče nekoliko zatvorenika, u kojoj je uboden improvizovanim bodežom u glavu.

Mladić koji je i ranije zlostavljan u zatvoru prebačen je na neurohirurgiju u Nišu, sa ozbiljnom povredom nanijetom bodežom od naoštrene četkice za zube, zbog koje mu je život u opasnosti.

Kako piše "Informer" tuča se dogodila preksinoć oko 21 sat, u paviljonu u kom kazne služe zatvorenici koji još čekaju pravosnažnost presude, ili su ranije bježali iz svojih zatvorskih jedinica, pa sad čekaju premeštaj.

- Lično ga poznajem i uvjeren sam da on više nije mogao da trpi torturu, pa je vjerovatno riješio da ih sam napadne. Ostali zatvorenici su ga često "ćebovali" i tjerali da oliže pločice nakon čišćenja toaleta. Mali je sigurno "prs’o" i čekao momenat da se osveti, ali je loše prošao – priča jedan od doskorašnjih zatvorenika, koji ističe da A.M. sigurno nije silovan, jer toga nema u leskovačkom zatvoru.

Ovaj bivši osuđenik kaže da robijaši prave improvizovano oružje od svega i svačega.

- Bodež može da se napravi od kašike, šipke od kreveta, a najlakše i najjednostavnije je da se zašilji četkica za zube – objašnjava on.

U starom paviljonu ovog zatvora kaznu služi stotinak zatvorenika, a u novom je još četrdesetak.

Uprava zatvora se još nije oglasila povodom ovog incidenta, tako da nema zvanične informacije o tome šta je bio povod za izbijanje tuče i koliko zatvorenika je u njoj učestvovalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.