REGION

Policijski presretač zaustavio Slovenca zbog vožnje od 244 kilometra na sat

Na dionici autoceste između Perušića i Plasine

Fena

23.2.2015

Policijski presretač zaustavio je u subotu BMW ljubljanske registracije na dionici autoceste između Perušića i Plasine jer je vozio čak 244 kilometara na sat, čak 114 kilometara na sat brže od dopuštene brzine, saopćila je u ponedjeljak ličko-senjska policija.

Vozaču, 38-godišnjem slovenskom državljaninu, naplaćena je na mjestu kazna od tri tisuće kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Kazna za prekoračenje veće od pedeset kilometara na sat je od tri do sedam hiljada kuna. Slovenac je dobio najnižu kaznu jer mu je to prvi takav prekršaj, objasnio je voditelj odsjeka za sigurnost saobraćaja ličko-senjske Policijske uprave Jurica Butković.

Upozorio je da je uzrok polovice svih prometnih nesreća na autocesti neprilagođena brzina te ustvrdio da o djelotvornosti represivnih i preventivnih mjera govori podatak da je taj uzrok nesreća na cestama Ličko-senjske županije u posljednjih pet godina pao s 42 na 36 posto, a osmero poginulih u prometu u 2014. najmanji je u deset godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.