REGION

TRAGEDIJA U OSIJEKU Trudnica legla na bombu da bi spasila djecu!

Preživjela je zahvaljujući brzoj reakciji hirurga

Autor:(A. Vr.)

24.2.2015

Indira Hadža (8), koja je u subotu ranjena u eksploziji ručne bombe u svojoj kući u Bijelom Brdu, preživjela je zahvaljujući brzoj reakciji osječkih hirurga.

Naime, njoj je čelična kuglica iz ručne bombe M75 prošla kroz srce i ostala kod desne dušnice, prenosi 24sata.hr.

- Ono što možemo reći je da je malena dobro i stabilno, samostalno diše i kontinuirano pratimo njezino stanje. U ovome trenutku bilo bi opasno vaditi tu kuglicu te je do daljnjega nećemo dirati. Kolege koje su bile dežurne u trenutku dolaska djevojčice odradile su odličan posao, što i ne čudi s obzirom na iskustva koja imamo iz vremena  rata - rekao nam je pročelnik Odjela za kardijalnu hirurgiju KBC-a Osijek dr. Ranko Ugljen.

Djevojčica Indira još uvijek se oporavlja na Jedinici intenzivne njege. Nakon dva dana u komi, probudila se u ponedjeljak. Prema Ugljenovim riječima, vađenje malih čeličnih kuglica iz tijela nije neophodno ukoliko ne ugrožavaju vitalne životne funkcije.

horor-u-osijeku22

Za malenu Indiru susjedi iz Bijelog Brda, koji su dotrčali u njihovu kuću nakon što su čuli eksploziju, tvrde da je djevojčica i tako ranjena uspjela iz kuće iznijeti svoju dvogodišnju sestricu.

Nevjerovatnu hrabrost, pričaju, pokazala je i njezina majka, koja je u 3. mjesecu trudnoće legla na bombu kako bi spasila svoju djecu.

U policiji ni u ponedjeljak nisu znali ništa više o nepoznatom počinitelju, koji je ostavio bombe na igralištu na rubu sela. Nije gotova ni obdukcija tijela poginulog dječaka Samira (7) i njegove mame Zafire Hadža (36).

Još istražuju kako je ručna bomba, od koje su u subotu poginuli Samir i Zafira te ranjeni sestra Indira i braća Valentino (9) i Jasmin (5), stigla u njihovu kuću.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.