REGION

Šarić: Nisam kriv, hoće me predstaviti kao zlo Srbije

Optuženi za šverc narkotika

Autor:(A. Vr.)

25.2.2015

 

Optuženi za šverc narkotika Darko Šarić ponovio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da nema veze sa kaznenim djelima za koja se tereti - organiziranje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu - i da su mu sve optužbe montirane kako bi bio predstavljen kao najveće zlo u Srbiji.

"Sve optužbe je iskonstruiralo tužiteljstvo na željama bivše vlasti, a ne na dokazima. Njima je bilo glavno da spinuju javnost da sam ja glavno zlo Srbije, u stvari su prikrivali svoja djela", rekao je Šarić, izlažući svoju obranu od optužbi za organizaciju šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Europu.

Prema njegovim riječima, poslije svjedoka suradnika očekivalo se da i on prizna krivnju i da optužuje ljude iz svijeta politike, prije svega iz Crne Gore.

"Jako je teško braniti se kad mi se na teret stavlja sve i svašta. Ovo suđenje ne može biti fer i pošteno kada su se u njega uključili političari, mediji, analitičari, psiholozi, u ovom slučaju i astrolozi. Svi oni nam sude, a vi ste tu samo formalno", rekao je Šarić sudskom vijeću, javio je Tanjug.

On je naveo da su optužbe protiv njega napisane na osnovu izjava svjedoka suradnika Nebojše Joksovića i Draška Vukovića, tvrdeći da su govorili neistine i da će on sa svojim braniteljima to i dokazati uz pomoć materijalnih dokaza.

Šarić tvrdi da ga svjedok suradnik Draško Vuković nikada u životu nije video, i da je cijeli njegov iskaz izmišljen da bi se mogao osloboditi raznih optužbi koje je imao u stranim državama.

Šarić je prošle godine na suđenju u više navrata optuživao policajce i kontroverzne biznismene da su mu montirali optužbe.

Osim Šarića koji se posle višegodišnjeg bježanja predao 18. ožujka prošle godine, na optuženičkoj klupi je još devet optuženih, dok je 14 osoba i dalje u bijegu i sudi im se u odsustvu, podsjeća Tanjug.

Voditelj Dragan Marinković Maca jučer se pojavio u Specijalnom sudu u Beogradu kako bi iz publike pružio podršku Darku Šariću.

Naime, pljevaljski narko-bos namjeravao je jučer prvi put da iznese svoju odbranu o optužbama da je organizovao šverc više od 5,7 tona kokaina, ali pošto nije bilo dovoljno vremena, on je to učinio danas.

- Je l‘ kasnim? A vi ste baš morali da budete tu - rekao je Dragan Marinković Maca pri ulasku u sud.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.