REGION

HAOS U DALMACIJI Vatrogasci intervenirali cijelu noć, bura nosila stabla, fasade, aute...

Najveća bura u historiji

(N. K.)

6.3.2015

Od 7,30 sati na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog u Hrvatskoj ostaje zabrana saobraćaja samo za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Ukinuta je zabrana saobraćaja za sva vozila, javlja HAK u 7 sati.

U priobalju puše orkanska bura, brojne su ceste zatvorene za sve skupine vozila. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, zabrana je saobraćaja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Isključivanje teretnih vozila na autocesti A1 je na odmorištu Modruš u smjeru Splita.

3

U Splitu je u 6 sati izmjerena brzina vjetra od 27 metara u sekundi i temperatura od 7 stepeni, te je uz Zavižan (28 m/s) najvjetrovitiji u Hrvatskoj.

Splitski centar 112 dobio je tokom noći i jutra brojne pozive građana, a vatrogasci su intervenirali na puno mjesta, mahom uklanjajući oborena stabla, kontejnere, dijelove fasada i slično.

Zbog olujne bure otkazan je jutrošnji let na liniji Dubrovnik-Zagreb iz Zračne luke Dubrovnik, javlja Dubrovački vjesnik. Putnici će autobusom biti prevezeni do Splita, odakle će odletjeti za Zagreb i daljnja odredišta.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27) te obrnuto, uz obaveznu zimsku opremu.

2

Ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru. Sve skupine vozila mogu saobraća iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci, i obrnuto. Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica još je zatvorena za sve skupine vozila zbog vjetra, tako da je obilazak za sva vozila starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) između čvorova Kikovica i Delnice. U Slavoniji su kolnici mjestimice mokri i skliski od kiše. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorja.

U prekidu su trajektne linije Valbiska-Lopar, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Biograd-Tkon, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik, Split-Rogač, Split-Supetar, Split-Vis, Split-Stari Grad, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat, Zadar-Brbinj, Sobra-Prapratno. U prekidu je međunarodna trajektna linija: Split-Ancona.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo privatna vozila i teretna vozila do 5t nosivosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.