REGION

Ispovijest zapalila Facebook: Išao sam s posla umoran kao ker, a onda me pretukao "tatin sin" iz BMW-a!

Bezrazložno nasilje svakodnevno je prisutno

(M.M.)

6.3.2015

Bezrazložno nasilje svakodnevno je prisutno i nema dana da neko ne bude žrtva tuđe obijesti. Na Facebooku je osvanula fotografija korisnika Stevana Vitasa koji je dao i opis u kome objašnjava šta mu se dogodilo, piše Telegraf.

Ova fotka je “zapalila” srbijanski Facebook, a ljudi komentarišu kako je strašno to što je zadesilo Stevana i da je razlog “krajnje sumanut”. A razlog je, prema Stevanovim rečima – bez razloga.

– Vraćao sam se kući sa svog crnačkog zanatskog posla, kao ker umoran, da zaradim neki dinarčić za djecu, za sebe, za život. Prelazim ulicu kod Arhitektonske škole u Ulici Vojislava Ilića na pješačkom prelazu. Zeleno je svjetlo za pješake.

Već sam preko ulice, prelazim, trolejbus sa uslovnim zelenim ide na pješački…samo sam ga zaustavio jer imam prednost. Na sredini ulice moguće je da se upalilo već zeleno za vozila i počinje neka djevojka da svira i da dodaje gas…Je*ote, daj strpi se da pređem ulicu, iza nje par njih svira – stoji u opisu njegove fotografije sa Fejsbuka.

stevan-vitas

U postu koji prati fotografiju dalje stoji:

– Prešao sam ulicu i čekam prevoz. Čačkam po telefonu. Zaustavlja se neki crni auto (mislim da je BMW novije proizvodnje koji djeluje veoma skupo) i vjerovatno neki tatin sin izlazi iz auta. Prilazi mi i kaže da će pištoljem da me upuca.

Ja nisam znao da meni prijeti pištoljem već nekom drugom, jer znam da ništa nisam uradio da bi me neko roknuo. Ruke su mi bile spuštene jer ne očekujem ništa. Na kvarnjaka/bombaka se hrabar dečkic i tatin sinčić zatrčava i na kvarnjaka me udara u glavu (nos) i padam normalno, ali na svu sreću ne udaram glavom o beton.

Ne znam gdje sam i onda kreću udarci nogom u glavu, u rebra, u bubrege..Ne znam i ne sjećam se koliko je to trajalo, štitio sam se koliko sam mogao…Kad si već na patosu, čuvaj glavu – stoji u nastavku posta.

– Vidio sam kako bježi i utrčava u auto, a u autu je bila neka plavušica, a i njoj svaka čast – kaže Stevan Vitas i dodaje:

- Ostao sam da ležim kao pas sklupčan ne znam koliko dugo na kiši i niko nije prišao da mi pomogne makar da ustanem. Ustao sam nekako, telefon krvav…displej ne vidiš od krvi. Nastavim poslije, samo par fotki da dodam – piše na njegovom Fejsbuk profilu.

Ispod fotografije na kojoj se vidi da je pretučen i krvav njegovi prijatelji su ostavili mnogo komentara u kojima, između ostalog, osuđuju napadača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.