REGION

"Crna ruka Srbija" prijeti da će ubiti premijera Vučića

Zbog hapšenja Radomira Počuče u Ukrajini

Am. K.

24.3.2015

Na svom Facebook profilu takozvana organizacija “Crna ruka Srbija” objavila je da organizuje javni lov na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, koji je, kako navode, pokušao da se preko BIA-e osveti Radomiru Počuči odnosno zbog navodnog "naručenog" hapšenja Počuče u Ukrajini.

 U navedenom postu se objašnjava da je premijer "naručio" hapšenje Počuče, zbog čega su se "Patriote" okupile u organizaciju "Crna ruka Srbija" i objavile "javni lov" na Vučića.

crna-ruka

Faksimil prijetnje na FB profilu "Crne ruke"

 U prijetećem obavještenju uz uvrede na račun premijera, ova organizacija je saopćila da “je u svrhu njegove fizičke likvidacije mobilisano svo ljudstvo i sredstva koje stoje na raspolaganju toj organizaciji”.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je Odjeljenje za visokotehnološki kriminal počelo istragu o prijetnjama ubistvom upućenim premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koje je na društvenim mrežama uputila takozvana organizacija "Crna ruka".

Stefanović na konferenciji za novinare nije, u interesu istrage, mogao da kaže odakle su došle prijetnje, ali je naveo da je otkrivena jedna od zemalja iz koje je moguće da je prijetnja upućena.

Radomir Počuča, nekadašnji voditelj TV Pink i dobrovoljac uhapšen je 17. marta na ratištu u Ukrajini, koje kontrolišu proruske snage.

pocuca-1

Počuča: Uhapšen u Ukrajini

 

.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.