REGION

Policija otkrila ko je "Crna ruka Srbije" koja prijeti smrću Aleksandru Vučiću

Osumnjičenog Gorana Kerkeza saslušala austrijska policija

Avaz.ba

26.3.2015

Banjalučanin Goran Kerkez, koji posjeduje državljanstvo Austrije, osumnjičen je i saslušan u policiji u Salzburgu zbog prijetnji smrću Aleksandru Vučiću.

Kerkez je rođen 1971. u Banja Luci, a u Austriju odlazi 2002. godine i dobija njihovo državljanstvo. On je predsjednik organizacije “Crna ruka Srbija” koja je na društvenoj mreži Facebook uputila prijetnje smrću premijeru Srbije, nakon čega je policija Austrije protiv njega podnijela krivičnu prijavu i navodno ga saslušala.

Kerkez je Vučiću preko Facebook profila prijetio smrću i objavio kako organizuje javni lov na njega zbog hapšenja Radomira Počuče u Ukrajini.

– Beograd je intervenisao odmah poslije mog posljednjeg vrijeđanja Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića u roku od sat vremena. Već sam davao izjavu policiji. Objasnio sam da sporni post nisam postavio na svoj profil već na Počučin s namjerom da ljudima skrenem pažnju da je žrtva srpske BIA koja želi njegovo izručenje Srbiji – napisao je Kerkez na svom Facebook profilu.

“Crna ruka Srbija” je do sada upućivala prijetnje i lideru SPO-a Vuku Draškoviću, kao i bivšem predsjedniku Srbije Borisu Tadiću!

Inače Goran Kerkez je krajem 2012. godine podnio krivičnu prijavu u banjalučkom Tužilaštvu protiv nekoliko osoba među kojima je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a zbog navodnog  “prikrivanja istine zbog zločina protiv mira”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.