REGION

ISPOVIJEST BAKE ANĐE Pušim travu da zaboravim ratne traume iz Bosne

Nedavno uhapšena 75-godišnja žena

(Al. Ti.)

2.4.2015

Anđa Agić (75) iz Bačke Palanke puštena je iz pritvora u kojem je boravila 48 sati jer je policija u njenoj kući pronašla 43 grama marihuane. Baka u svoju odbranu kaže da povremeno uzima marihuanu kako bi zaboravila traume rata, piše Blic.

Anđa, treba i ovo pomenuti, u slobodno vrijeme igra šah i najbolja je šahistinja Bačke Palanke.

– Nemam šta da krijem. Jedina istina je da koristim povremeno marihuanu kao džoint jer me ona smiruje i pomaže da zaboravim traume rata koje sam doživjela u Bosanskom Šamcu gdje sam do 1992. radila u jednoj fabrici kao referent HTZ – kaže Agić.

Uspjela je da u Bačkoj Palanci od ušteđevine i fondova za izbjeglice napravi kuću u kojoj živi trenutno.

– Imam malu socijalnu pomoć, a pomažu mi i rođaci koji ovdje žive, u komšiluku. To su sva moja primanja, ali ni moje potrebe nisu velike, važno mi je samo da mogu da igram šah i popijem pivo u klubu – priča Anđa.

Milan Šebez, drugi veliki palanački šahista, kaže da je Agićeva najveća palanačka urbana legenda.

– Njena najveća ljubav je šah i redovno je u klubu gdje uz šahovsku tablu, pivo i cigarete provede cijelo veče. Ponekad se može vidjeti i u kladionici gdje ima svoje stalno mjesto – kaže Šebez.

Pretresom njene kuće po naredbi nadležnog suda policija je pronašla oko 43 grama marihuane, a ona se tereti da je prodala paketić identične materije jednom mještaninu. Anđa kaže da marihuanu koristi samo za svoje potrebe i da nikada nije prodala nikome ni gram iste.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.