REGION

LJUBIŠA BUHA ČUME DOBIJA NANOGICU Osuđen na godinu zatvora za prebijanje supruge

U pritvoru je od hapšenja 16. novembra prošle godine

(A. Vr.)

3.4.2015

Ljubiša Buha Čume osuđen je danas pred Trećim osnovnim sudom na godinu dana zatvora zbog prebijanja supruge i napada na službeno lice. Dok čeka poziv na odsluženje kazne u zatvoru, Buha će biti u kućnom pritvoru, nezvanično saznaje "Blic".

Buha će do svoje kuće u Surčinu biti prebačen do kraja dana policijskom "maricom", i u njegovom domu će mu biti stavljena elektronska nanogica.

Optužen je i da je 8. novembra izvršio krivično djelo nasilje u porodici, odnosno prema svojoj supruzi, nakon čega je napao istu dvojicu članova njenog obezbjeđenja i time izvršio i treće krivično djelo - napad na službeno lice za koje zaprećene su kazne do tri godine zatvora.

Buha se nagodio sa tužilaštvom, sporazum sutra pred sudom je zaprećan kazna do osam godina zartvora. Za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nasilje u zaprećene su kazne do tri godine zatvora.

Za ova krivična djela njemu je suđenje počelo u februaru i zbog zaštite privatnosti bilo je zatvoreno za javnost.


Međutim Buha, koji je svjedok saradnik u procesu koji se vodio protiv "Zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, odlučuo da se nagodi sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom i izbegne dugotrajno i mučno suđenje.

U pritvoru je od hapšenja 16. novembra prošle godine. On je već jednom bio optužen da je fizički napao suprugu, ali je poslije dva suđenja oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.