REGION

VUČIĆ Helikopterska nesreća iskorištena za tabloidizaciju i prljavu političku borbu

Reakcija premijera Srbije

Onasa

6.4.2015


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je helikopterska nesreća u kojoj je poginulo sedmoro ljudi, uključujući i jednu bebu, iskorištena za najbrutalniju tabloidizaciju, a da je njegovo da brani državu, pilote i sve koji su u toj akciji imali plemeniti cilj da spase dijete.

Vučić je u intervjuu Politici ocijenio da je bio primjeren njegov "oštar odgovor" na "tabloidizaciju, najbrutalniju moguću, jednog tužnog i teškog događaja".

"Društveno politički radnici, od raznih analitičara do pojedinih novinara, uzimaju ono što im odgovara iz izvještaja vojne komisije, a ono što im se ne sviđa predmet je surovog ismijavanja i lakrdijašenja", rekao je.

Dijelu tih ljudi, smatra premijer, "uopšte nije nije bilo stalo do istine, već su pokušavali da na najprljaviji način politički zloupotrjebe ovu nesreću".

Odgovarajući na primjedbe stranaka da je pokušao da krivicu svali na pilote i na zahtjev DS da podnese ostavku, Vučić je rekao da je "smiješno da oni u čije vrijeme su imali mnogo više nesreća nego danas nekome drže predavanje o tome".

Uzgred, dodao je, "plašim se da nisu slušali to što sam govorio, jer za mene su Mehić i njegova posada heroji, a za njih su samo oruđe u prljavoj političkoj borbi".

"A, što se ostavke tiče, razmišljam o tome uvijek i svakog dana, poslije svake greške, a preporučio bih i vječitim vlastodršcima iz Demokratske stranke da učine to isto", poručio je Vučić.

Premijer Srbije je, govoreći o ekonomskoj situaciji u zemlji, istakao da je de deficit u prvom tromjesečju svega 21,5 milijardi, umjesto, kako je bilo dogovoreno sa MMF, 55 milijardi dinara.

"Na ovoj činjenici temeljim očekivanje da ćemo moći da se dogovorimo o manjem procentu poskupljenja struje", rekao je Vučić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.