REGION

ŠOK U SRBIJI Rijeka preko noći postala crvena

I to je moguće

(Am. K.)

10.4.2015

Rijeka Kubršnica u svom toku kroz Aranđelovac dobila je crvenu boju?! Korisnici društvenih mreža iz ovog grada sinoć su, uoči Velikog petka, uznemireni prizorima na društvene mreže postavljali fotografije rijeke koja je poprimila skoro purpurnu boju, pišu srbijanski mediji.

Dragan Jovanović, predsjednik Skupštine Topole, u čijoj opštini se nalaze sela Krćevac i Zagorica, kroz koje protiče Kubršnica, u izjavi za medije je kazao da su ga mještani zvali telefonom da prijave pomor ribe, a zvali su ga i poljoprivrednici kojima se stoka razboljela poslije napajanja sa rijeke.

- Jutros sam podnio krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba, jer neko je opasno zagadio Kubršnicu, koja jednim dijelom protiče kroz sela u okolini Topole. Nadležne ekipe iz Aranđelovca su krenule na teren da vide o čemu se radi. Seljaci mi kažu da im liči na neku kiselinu – kazao je Jovanović.

Ova rijeka izvire na Bukulji, protiče kroz Aranđelovac, a glavna je pritoka Jasenice u opštini Topola, koja je prošle godine poplavila ovo područje i teče dalje ka Smederevskoj Palanci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.