REGION

Zukorlić: Iza napada u Zvorniku stoje oni koji žele uništenje bosanske države!

Sandžački muftija trvrdi

Autor:(A. Vr.)

29.4.2015

Napad na policijsku stanicu u Zvorniku ne može da koristi ni Bosni ni Bošnjacima, naveo je sandžački muftija Muamer Zukorlić, dodajući da napad nije slučajan.

"Nije slučajno da krvavi napad na policijsku stanicu u Zvorniku dolazi samo nekoliko dana nakon najave predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je spreman na sveopšti dijalog srpskog i bošnjačkog naroda", naveo je muftija, prenosi agencija Tanjug.

Zato, kako navodi, pozadinu krvavog napada u Zvorniku treba potražiti među onima koji priželjkuju cijepanje i uništenje bosanske države.

Osim toga, Zukorlić je istakao da je napad za svaku osudu i da predstavlja udar na ljudske živote, državne institucije i međunacionalne odnose.

On je istakao da će, kako kaže, ovaj put snage u bošnjačkom i srpskom narodu, koje vjeruju u zajedničku budućnost i rješavanje problema dijalogom, pobijediti one koji bi nasiljem održavali ambijent za očuvanje ličnih i uskopolitičkih interesa i privilegija.

“Ubiti jednog nevinog čovjeka je kao ubiti cijelo čovječanstvo”, upozorio je muftija Zukorlić i dodao da je svaki musliman obavezan da poštuje ovaj princip, kojim se očituje stav islama prema životu čovjeka.

"Oni koji u ime islama nasilno prolivaju krv čine veliko zlo svima, a posebno muslimanima", izričit je muftija.

Uprkos svemu što su preživjeli, podsjeća on, Bošnjaci su dokazali nadmoć nad osvetom i nasiljem.

"Zato bošnjački narod ne može stati iza ovakvih postupaka neodgovornih pojedinaca koji ili nisu razumjeli vjeru, ili su zloupotrijebljeni", naveo je Zukorlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.