REGION

HRVATSKA Među prisutne na Klicinoj sahrani ubačeni policajci u civilu

Na groblju u Markovom polju u Sesvetama

(Am. K.)

6.5.2015

Na groblju u Markovom polju u Sesvetama u 15 sati  sahranjen je Vinko Žuljević zvanog Klica. Sveštenik koji je govorio na sprovodu istaknuo je da je Žuljević samo nekoliko trenutaka prije nego je ubijen pohodio misu. "Posljednje njegove riječi bile su riječi molitve", rekao je sveštenik, a prenose hrvatski mediji.

Na Žuljevićevu sahranu došli i Hrvoje Petrač sa sinovima Novicom i Nikolom, Ivan Andabak, Mladen Naletilić Tuta, Nikica Jelavić, Zoran Pripuz, Dario Kordić, Mirko Norac, Zlatko Marić, Josip Antić Zefo, Josip Klemm, Ljubo Pavasović Visković, Vidoje Ristović, Igor Štimac, Siniša Šošo, Stipe Drviš, Vlado Rajić, Reno Sinovčić, Hrvoje Gašparinac, Đorđe Vuletić, Juraj Dodić...

Na sahrani se okupilo više stotina ljudi. Nekoliko ljudi na Žuljevićev sprovod došlo je u vojnim uniformama. Žuljević je, naime, penzionisan kao pukovnik Hrvatske vojske, a bio je i vojni invalid. Za vrijeme rata u BiH vodio je jedinicu "Garavi" koja je integrirana u HVO.

Groblje je za vrijeme Žuljevićeve sahrane, groblje je osiguravala policija, a među prisutne bili su ubačeni i policajci u civilu.

Podsjećamo, Žuljević je u nedjelju ujutro ubijen u sačekuši u Sesvetama, dok se vraćao s jutarnje mise. Maskirani napadači na motociklima i u automobilu presreli su mu put, te ga likvidirali.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.