REGION

MUČKI NAPAD Pretučen pomoćnik ministra kulture Milovan Šuvakov!

Prevezen u Urgentni centar s povredama glave

(Mi. K.)

7.5.2015

Pomoćnik ministra kulture Milovan Šuvakov pretučen je jutros kada je odlazio na posao i trenutno se nalazi u Urgentnom centru s povredama glave, rekao je ministar Srđan Verbić.

- Osobe s kapuljačama i palicama prebile su čovjeka koji se sada nalazi u Urgentnom centru, svjestan je, ali danas sigurno neće biti pušten kući - rekao je Verbić na sjednici Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, javlja Tanjug.

Dodao je kako napad na Šuvakova neće zaustaviti reformu visokog obrazovanja u Srbiji. 

Verbić je podsjetio da Šuvakov sutra treba da dobije godišnju nagradu Instituta za fiziku za doprinos nauci, a da je prošle godine bio dobitnik nagrade grada Beograda i da je "on čovjek koji svim srcem radi da promijeni sistem da bi budućim generacijama bilo bolje."

Ministar je dodao i da ima mnogo moćnika i tajkuna u obrazovanju koji žele da ostvare svoje ciljeve, da budu izvan sistema i iznad zakona.

- Mogu da obećam da nas ovaj napad neće zaustaviti, ako je akreditacija do sada bila oštra, mora da bude još oštrija, ako su kriterijumi za standardizaciju nekog programa bili strogi, treba da budu još strožiji. Nemamo pravo da odustanemo - poručio je Verbić.

Na pitanje da li zna ko je napao Šuvakova, ministar je rekao da ne zna kome se on zamjerio i da će se to utvrditi u narednom periodu.

Predsjednik Nacionalnog savjeta za visoko obrazovanje Dejan Popović istakao je da očekuje da napadači što prije budu privedeni pravdi.

- Došao je trenutak da akademska javnost stane uz ministarstvo i da ovaj slučaj bude što pre rješen - rekao je Popović.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.