IVICA DAČIĆ Srbija će reagovati na svaki pokušaj destabilizacije

Ministar spoljnih poslova Srbije

Srna
10.05.2015 13:48

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas da je Srbija spremna da zaštiti nacionalne i državne interese i da oštro reaguje na svaki pokušaj destabilizacije.

- Srbija je spremna da vrlo oštro reaguje na svaki pokušaj destabilizacije, unošenje raznih nacionalnih sukoba, terorističkih akata i niko ne treba da pokušava da se igra sa državom - rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

To što je Srbija za regionalnu saradnju i što konstruktivno prilazi raznim vrstama dijaloga u Briselu, kaže Dačić, ne znači da je to njena slabost, već njena snaga.

Dačić je najoštrije osudio incidente u Kumanovu, navodeći da je svaki pokušaj destabilizacije Makedonije pokušaj destabilizacije čitavog regiona.

On je poručio da će Srbija uložiti maksimum napora da se doprinese stabilizaciji situacije u toj susjednoj državi.

- Za Srbiju je od samog početka nagoveštaja ovakvih incidenata bilo važno da se zbog mira i stabilnosti celog regiona zadrži stabilna politička i bezbjednosna situacija u Makedoniji - istakao je Dačić i dodao da je za to neophodna podrška čitave međunarodne zajednice.

Dačić je najavio da će sljedeće sedmice u Makedoniju otići specijalni predstavnik predsjedavajućeg OEBS-a za zapadni Balkan, ambasador Žerar Študman i šef radne grupe za OEBS pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Dejan Šaponjić.

NA VRH