REGION

Policiji pobjegao jedan od uhapšenih u Kumanovu

U blizini sela Brest

Autor:Srna

14.5.2015

Jedan od uhapšenih koji se borio protiv policije u kumanovskom Divljem Naselju pobjegao je pripadnicima makedonskog MUP-a nekoliko dana nakon akcije.

Osumnjičenog je policija dovela na teren u blizini sela Brest da bi pokazao sakriveno oružje ukradeno tokom napada na policijsku karaulu Gošince, na sjeveru Makedoniji u blizini granice u dijelu sa Kosovom i Metohijom.

"Veći broj uhapšenih lica sarađuju, odnosno daju iskaze u policiji nakon hapšenja u vezi sa ukradenim oružjem iz Gošinca. Tačno je da je jedno od uhapšenih lica uspjelo da pobjegne. Ispituju se sve okolnosti u vezi sa događajem", saopštila je policija.

Policija nije objavila ime bjegunca ali su se na internetu pojavili audio-snimci na kojima navodno govori odbjegli Sulejman Osmani iz sela Brest.

Prema tom snimku, Osmani daje izjavu Džezairiju Šaćiriju, poznatijem kao komandant Hodža, na području Kosova. Lice predstavljeno kao Osmani prvo objašnjava kako je tučen u stanici i da nije imao drugog izbora nego da pokaže gdje je oružje, javila je televizija na albanskom jeziku "Alsat M".
 
Prema nezvaničnim saznanjima televizije, Osmani je bio u prvoj grupi koja se predala policiji u Kumanovu.

U oružanom sukobu u subotu i nedjelju, 9. i 10. maja, u jugoistočnom delu Kumanova, trećem po veličini makedonskom gradu, ubijeno je osam makedonskih policajaca, a 37 ranjeno.

Policija je pronašla tijela 14 naoružanih ljudi, dok se je 30 članova naoružane grupe predalo.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.