REGION

UŽAS U ALBANIJI Pogledajte sukobe policije i mafije u "Kraljevstvu droge"

Specijalne snage kontrolišu vozila koja su u prolazu

Autor:A. Vr.

25.6.2015

U selu Lazarat, poznatom kao "fabrika za proizvodnju marihuane", dešavaju se krvavi obračuni albanske policije i mafije. Naoružana grupa je u srijedu ujutru u selu Lazarat pucala na policiju, kada je jedan policajac poginuo, a dvojica su ranjena, javljaju agencije.

Na ovom snimku možete vidjeti kako je izgledala opsada mjesta:

Policija u ovoj zemlji je uputila u srijedu uvečer više od 400 pripadnika specijalnih snaga RENEA i lokalne policije u selo Lazarat u okviru hvatanja osumnjičenih za pucnjavu na policajce.

Da podsjetimo, selo Lazarat, nadomak Ðirokastre, poznato je kao "fabrika za proizvodnju marihuane".

Specijalne jedinice RENEA su u srijedu popodne krenule u napad na selo Lazarat i opkolile su ovo mjesto koje drže pod opsadom.

Na snimcima se može vidjeti raspoređivanje jedinica i trenutni haos koji vlada u ovom selu.

Specijalne snage kontrolišu vozila koja su u prolazu, a mnoge kuće u ovom mjestu su na nišanu naoružanih policajaca. Hitna pomoć prevozi ranjene i povređene u brutalnim obračunima.

Lazarat je selo udaljeno oko pet kilometara od centra Gjirokastra, a zbog uzgoja kanabisa i opojnih droga u javnosti ga nerijetko nazivaju "albanskom Kolumbijom".

Albanska policija je prije tačno godinu izvela opsežnu operaciju čišćenja sela. Tom prilikom su uhapšene desetine osoba, a zaplijenjeno više od 100 tona marihuane i drugih opojnih droga.

Pogledajte kako izgledaju stravični sukobi u selu Lazarat:

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.