REGION

EBOLA ME JE UBIJALA, PREŽIVIO SAM PAKAO Emotivna ispovijest Beograđanina koji je pobijedio smrtonosni virus!

Pomažući oboljelima od ebole u Sijera Leoneu i sam se inficirao

Autor:(A. Vr.)

26.6.2015

Kada su mi saopštili da imam ebolu, nisam vjerovao da ću preživjeti. Zakoračio sam u nepovrat i ne znam kako sam pobijedio, ovako je za srbijanski "Blic" počeo svoju ispovijest Beograđanin M. S. (26) koji se pomažući oboljelima od ebole u Sijera Leoneu i sam inficirao ovim smrtonosnim virusom.

Njegova priča počela je 17. februara 2015. godine, nije se dobro osjećao, bio je malaksao i imao povišenu temperaturu. U

dogovoru s doktorima odradio je test na malariju koji je bio pozitivan, a dva dana po otpočinjanju terapije bilo mu je još gore. Nije mogao da jede, pije, sve ga je boljelo.

tan2014-1-27-231937386-1-copy

Kako kaže temperatura mu je bila 40 stepeni, imao je jaku glavobolju, toliku da je mislio da će mu glava eksplodirati, a jedva je mogao da napravi nekoliko koraka.

Malo toga se sjeća dok je liječen, bio je uspavan, a ono što mu je ostalo u sjećanju su uplakana lica kolega pokrivenih maskama.

- Djelić koji pamtim je moj rođendan. Nakratko su me probudili da bi mi otpjevali rođendansku pjesmu. Oporavak poslije buđenja je priča za sebe. Halucinacije, bolovi, povraćanje, problemi sa disanjem. Zahvaljujući lijeku, koji mi je firma obezbijedila uspio sam da preživim, rekao je M. S.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.