REGION

Čanak se izvinio zbog Vulinovih uvreda: On nije zaslužio da bude portir, a kamoli ministar

Predsjednik Unije građanskih sindikata "Nezavisnost"

Redakcija

26.6.2015

Branislav Čanak, predsjednik Unije građanskih sindikata "Nezavisnost" iz Srbije na konferenciji koja se održava u Zagrebu u organizaciji EZA-e i HKD Napredak izvinio se zbog uvrede koju je izrekao srpski ministar socijanog rada Aleksandar Vulin, kazavši kako nije dostojan te funkcije, prenose hrvatski mediji.

- Umjesto da govori i razgovora o poboljšanju uvjeta rada i socijanog dijaloga Vulin je zloupotrebio gostoprimstvo vrijeđajući. Da se ja pitam on ne bi bio portir u ministarstvu a kamoli ministar, kazao je Čanak.

Podsjećamo, srpski ministar Aleksandar Vulin govoreći na komemoraciji u Jadovnu blaženog kardinala Alojzija Stepinca nazvao je "ustaškim vikarom".

Inače, na konferenciji u Zagrebu je govorio i hrvatski ministar rada Mirando Mršić, te predsjednik HKD Napredak prof. dr Franjo Topić, koji je ukazao na nužnosti socijalnog dijaloga i u tom kontekstu istaknuo Papine poruke izrečene u Sarajevu. Naglasio je važnosti pohoda Svetog oca za Bosnu i Hercegovinu.

- Mir nije sve, ali bez mira sve je ništa - kazao je Topić.

Međunarodna konferenciju o temi "Procjena socijalnog dijaloga kao ključa za poboljšanje društvenih uvjeta" počela je danas u Zagrebu i trajat će do sutra. Na konferenciji sudjeluje oko 25 predstavnika iz zemalja regije i nekoliko zemalja Europske unije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.