Lukšić: Crna Gora nada se pozivnici u NATO do kraja godine

Ministar vanjskih poslova Crne Gore

Fena
09.07.2015 20:33

Crna Gora se nada da će do kraja ove godine ostvariti jedan od svojih najvažnijih strateških ciljeva, a to je ulazak u NATO, izjavio je u četvrtak crnogorski ministar vanjskih poslova Igor Lukšić na marginama Croatia Foruma u Dubrovniku nakon sastanka s hrvatskom ministricom Vesnom Pusić.

Lukšić je rekao novinarima da je Croatia Forum tokom godina prerastao u ozbiljan i važan događaj te da veliki broj ministara i  sudionika ove godine govori o njegovom značenju. Također je kazao da je tema skupa – nova razvojna politika – i to uoči međunarodne konferencije o financiranju razvoja i sastanka na vrhu UN-a o razvojnom planu za razdoblje nakon 2015., važna i zanimljiva, ali da svaka zemlja ima svoje specifične potrebe.

- Jedna takva globalna tema je važna i zanimljiva, ali svaka zemlja ima svoje specifične potrebe i potreba Crne Gore u ovom trenutku je da realiziramo do kraja ove godine, nadam se, jedan od najvažnijih naših strateških ciljeva, a to je članstvo u NATO-u - rekao je Lukšić.

Prvog dana Croatia Foruma ministrica Pusić je održala bilateralne susrete i s portugalskim ministrom vanjskih poslova Ruijem Macheteom, s kojim je razgovarala o imigrantskoj krizi, te s glavnim tajnikom  NATO-a Jensom Stoltenbergom s kojim je, među ostalim, razmotrila pitanja Rusije i Ukrajine. 

NA VRH