REGION

Tijelo preminulog bivšeg igrača Zvezde nije stiglo u Srbiju jer u Kini ne prave kovčege veće od 190 centimetara

Zbog nevjerovatnog propusta

Autor:(Am. K.)

10.7.2015

Tijelo srpskog fudbalera Gorana Gogića koji je prošlog petka preminuo u Kini usljed posljedica srčanog udara poslije treninga, još nije dopremljeno u Srbiju i ne bi trebalo da stigne prije utorka zbog velikog propusta koji je napravljen, piše Tegraf.rs.

 Iako je sve bilo pripremljeno za transport tijela, to nije bilo moguće, jer je tek poslije pet dana koliko je tijelo nekadašnjeg igrača Crvene zvezde ležalo u mrtvačnici ustanovljeno da za njega ne postoji odgovarajući kovčeg, pošto u Kini ne prave kovčege veće od 190 centimetara, dok je Gogić bio visok 194 centimetra.

– Nevjerovatan propust se dogodio. Poslije pet dana, koliko je tijelo bilo u mrtvačnici, ustanovljeno je da u Kini nema kovčega većih od 190, a Goran je bio visok 194 centimetra. Njegovo tijelo trebalo je u četvrtak da stigne u Kulu, uz urgiranje Ministarstva vanjskih poslova Srbije, ali sada mora da se čeka još 48 ili 72 sati da bi se napravio kovčeg po mjeri – izjavio je za medije Gogićev drug Predrag Savić.

On je pomenuo i da je problem što carina u Kini ne radi vikendom, tako da će avion sa kovčegom moći da poleti tek u ponedjeljak, a u Srbiju da stigne tek u utorak.

– Goranovoj supruzi Mileni i njegovom kumu Đorđu Rakiću je rečeno da carina ne radi vikendom, pa avion može da poleti tek u ponedjeljak, a da stigne u Srbiju tek u utorak. Let od Pekinga do Beograda traje duže od 14 sati – rekao je Savić koji je dodao i da će Gogićeva supruga Milena krenuti putničkim avionom, tek nakon što Đorđe Rakić bude krenuo transportnim avionom sa tijelom svog kuma.

Predrag Savić je izjavio još i da nisu istinite informacije koje su se pojavile da Gogić imao srčanih problema, jer je svakih šest mjeseci obavljao detaljne preglede u Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” i da je bio apsolutno zdrav.

Podsjetimo, fudbaler Ćingdaoa je preminuo u bolnici u Kini, gde je dovezen nakon što mu je pozlilo u klupskom autobusu posle treninga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.