REGION

PROMJENA ODLUKE U ZADNJEM TRENU Majka koja je ubila svoje dijete i sebe pokušala spasiti sina?

Bilo je kasno

(N. K.)

10.7.2015

Samoubistva slijetanjem vozila u rijeku ili jezero su krajnje neuobičajena jer smrt nastupa sporo. Goran Husinec, vještak za vozila, analizirao je za hrvatske medije fotografije izvučenog automobila Opel Astra u kojem su poginuli Ivana Fogadić i njen sin Patrik (5).

- Vozilu je potrebno nekoliko minuta da do kraja potone, a potom u vozilu nastaje agonija u kojoj samoubica i, u ovom slučaju, njena žrtva počinju instinktivne radnje boreći se za život. Zato nije isključeno da je majka ipak, bez obzira na neshvatljivu odluku da ubije sebe i dijete, poslije slijetanja u vodu pokušala da spasi oboje – rekao je vještak za Jutarnji.hr.

- To bi donekle objasnilo činjenicu da oba tijela nisu nađena u vozilu, ali više će se znati nakon analize oštećenja u kabini vozila. Izgled razbijenog vjetrobranskog stakla ukazuje da je Ivana udarila glavom u njega i razbila ga, a pritisak vode "ugurao" je staklo unutra – rekao je Husinec i dodao da je nemoguće tačno rekonstruisati šta se događalo u kabini, ali da je vidljivo da je sigurnosni pojas otkopčan, a da je dječje sjedište na zadnjem sjedištu pomjereno – objašnjava vještak Husinec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.