REGION

Erjavec: Slovenija ne problematizira tajno snimljene razgovore da ne ugrozi arbitražu

Na samitu u Beču sa ministrima drugih zemalja razgovarao i o arbitraži

Fena

27.8.2015

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec rekao je u četvrtak u Beču da Slovenija ne problematizira tajno snimljene razgovore slovenskih predstavnika koji su izazvali arbitražni skandal kako ne bi ugrozila arbitražu o hrvatsko-slovenskoj granici.

Erjavec je rekao Slovenskoj novinskoj agenciji kako je u Beču na rubu summita o zapadnom Balkanu s više kolega razgovarao i o arbitražnom sporu s Hrvatskom, ali nije naveo s kojim ministrima.

Rekao je da su ga sugovornici pitali zašto Slovenija ne problematizira to što su razgovori bivšeg slovenskog arbitra Jerneja Sekoleca i bivše slovenske agentice za arbitražu, koji su izazvali arbitražni skandal, nakon čega je Hrvatska započela izlazak iz arbitraže, snimljeni tajno, odnosno ilegalno.

Erjavec je kazao da je njegov odgovor bio da se time Slovenija drži arbitražnog sporazuma, prema kojemu se izjavama ne smije izazivati napetosti između dviju strana u sporu i tako ugrožavati arbitražni proces.

Ustvrdio je da su svi sugovornici podržali "nastavak rada arbitražnog suda i poštovanje arbitražnog sporazuma".

Erjavec se, kako navode slovenski mediji, u Beču samo kurtoazno pozdravio s hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova  Vesnom Pusić, ali nisu razgovarali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.