REGION

Srbija: Falsifikovane isprave kod 96 migranata

Otkriveni u dva autobusa koje je zaustavila policija

Srna

29.8.2015

Policija u Srbiji pronašla je falsifikovane isprave kod 96 migranata.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da su migranti sa falsifikovanim ispravama otkriveni u dva autobusa koje je zaustavila policija.

Prema njegovim riječima, u autobusu privatnog prevoznika, koji je zaustavljen juče kod naplatne stanice "Nais", bila su 84 migranta sa falsifikovanim ispravama.

Falisifikovane isprave pronađene su i kod 12 migranata u autobusu privatnog prevoznika, koji je prevozio 61 migranta i zaustavljen je na kontrolnom punktu Vranje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Migranti su predati službenicima Odsjeka za strance, a autobusi Odsjeku za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Nišu i u Vranju.

Stefanović je naveo da je policija podnijela krivične prijave protiv NN izvršioca i da intenzivno radi na rasvjetljavanju ovih slučajeva.

- Ovo je dokaz da država nastavlja odlučnu borbu protiv krijumčarenja migranata čime pokazuje da je dobro organizovana i da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema ovom problemu - istakao je Stefanović i kao netačne je odbacio tvrdnje o naseljavanju velikog broja migranata u Srbiji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.