REGION

TRAGIČNA NESREĆA Mladići autom sletjeli sa mosta visokog 30 metara

Na magistralnom putu Novi Pazar - Ribariće

Autor:(Mi. K.)

14.9.2015

Mladići Elmedin Tutić (17), Faris Šemsović (20) i Mervan Džanković (21) poginuli su, dok su Almir Hajrović (21) i Alem Smajović (23) teško povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju veče na magistralnom putu Novi Pazar – Ribariće. Za sutra je proglašen dan žalosti zbog tragedije.

Nastradali i povrijeđeni mladići nalazili su se u automobilu marke “mercedes” koji je, krećući se velikom brzinom, probio zaštitnu ogradu Kruševačkog mosta nakon čega se sa 30 metara visine survao na livadu ispod.

Automobil je pao na krov i nekoliko puta se prevrnuo, a tom prilikom na licu mjesta su nastradala sva trojica mladića.

Proglašen dan žalosti

Zbog pogibije trojice mladića Gradsko vijeće Novog Pazara proglasilo je utorak 15. septembar danom žalosti. Zastave će biti spuštene na pola koplja, a manifestacije zabavnog karaktera u ovom gradu su otkazane.

- Bila je skoro ponoć i spremao sam za spavanje kada sam čuo potmuo udarac. Kako ovuda često prolaze teški kamioni nisam obratio pažnju, ali sam nakon nekoliko minuta čuo galamu, pa sam istrčao iz kuće. Prizor je bio strašan, kao iz horor filmova, auto smrskan, djeca izlomljena. Trojici nije bilo spasa, dvojica su davala znake života pa smo pokušavali da ih iščupamo. Ubrzo je stigla i hitna, tu na livadi su im davali infuzije, reanimirali ih i odvezli ka bolnici – priča jedan od očevidaca.

Alem Smajović prebačen je u novopazarsku Opštu bolnicu i smešten je na intenzivnoj njezi.

nesreca-7

Alem Smajović

- Pacijent je teško povrijeđen, ali je njegovo stanje stabilno i nije životno ugrožen – kažu u novopazarskoj bolnici.

Almir Hajrović je transportovan u kragujevački Klinički centar i ljekari se bore za njegov život.

- Primljen je u kritičnom stanju, sa izuzetno teškim povredama glave i grudnog koša, višestrukim prelomima ekstremiteta. Priključen je na aparate i pod konstantnim nadzorom ljekara – kaže Vanja Đorđević, portparolka KC Kragujevac.

Još nisu poznati svi detalji nesreće, ali se zna da je “mercedes” sletio sa mosta nakon kontakta sa automobilom marke “golf” koji se kretao u istom smjeru, a kojim je upravljao crnogorski državljanin Enes Kujović (39).

nesreca-8

Faris Šemsović

Na licu mjesta vide se tragovi kočenja “mercedesa” koji iz lijeve kolovozne trake vode ka ogradi i tragovi guma “golfa” koji se zaustavio pored ivičnjaka mosta.

- Oba automobila su se kretala iz pravca Novog Pazara ka Ribariću. Kako na “golfu” postoje oštećenja prednjeg dijela, pretpostavlja se da je on od pozadi udario u “mercedes” nakon čega je taj automobil sletio sa mosta. Zbog teškog ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja, vozaču “golfa” je određen pritvor – kazali su iz policije, prenose srbijanski mediji.

U “golfu” se nalazila i Mirjana Apostolović (24) iz Bora koja je u udesu lakše povrijeđena. Ona je nakon ukazane pomoći otpuštena na kućno liječenje.

Ne zna se ko je vozio

Sva tri nastradala mladića živjela su u novopazarskom naselju Mur, a još uvek nije poznato ko je upravljao “mercedesom” niti zbog čega su se uputili ka Ribariću. Na mjestu gdje je automobil pao sa mosta pronađeno je nekoliko flaša piva, ali se ne može sa sigurnošću reći da li su one ispale iz “mercedesa” i da li su mladići konzumirali alkohol te večeri.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.