REGION

Optužnica protiv troje Francuza zbog otmice djevojčice u Beogradu

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal

Srna

14.9.2015

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv troje francuskih državljana koji su u martu ove godine oteli dvogodišnju djevojčicu iz ruku majke u ulici Braće Jerković u Beogradu.

Optužnica je podignuta protiv Sebastijana Branšu Mišela, njegove supruge Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njene kćeri Emelin Ulijet Kristel - saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal. 

Otrgnuta iz ruku majke

Istraga je pokazala da su oni, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, 13. marta oteli maloljetnu M.P, koja se zajedno sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom, vraćajući se iz obližnjeg marketa. 

Sumnja se da je otmicu M.P. neposredno izvršio Sebastijan Branšu Mišel, tako što je djevojčicu otrgao iz ruku majke i odnio je u vozilo, u kome ga je čekala njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu. 

Promjena izgleda

Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu Šimanovci, a u toku vožnje Emelin Ulijet Kristel je otetu djevojčicu presvukla i promijenila joj frizuru da bi izgledom podsjećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu. 

Nakon otmice optuženi su se sa otetim djetetom uputili u pravcu graničnog prijelaza radi napuštanja teritorije Srbije. 

Na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u potjeri koja je nakon toga uslijedila policija ih je sustigla neposredno prije isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i uhapsila, a oteta djevojčica vraćena je roditeljima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.