REGION

DETALJI SAČEKUŠE U ZEMUNU Strahinja zvao Bosance za likvidacije u Beogradu

Policija sumnja da je Paja Stojanović ubijen zbog sina

Autor:(Am. K.)

27.9.2015

Srbijanska policija ima saznanja da se Strahinja Stojanović početkom godine u Beogradu sastajao sa ekipom kriminalaca iz BiH koju je angažovao za izvršenje likvidacije jedne osobe iz srpskog podzemlja. Policija, međutim, još ne zna ko je bio Stojanovićeva meta, kao ni da li neki od zločina koji su uslijedili ima veze sa ekipom iz Bosne.

- Za Strahinjom Stojanovićem je raspisana centralna potjernica i on se krije na Novom Beogradu. Sa ekipom iz Bosne, koju je angažovao za planiranu likvidaciju, viđao se u blizini jednog poznatog kafića u blizini Kombank arene - kaže izvor iz istrage upoznat sa Stojanovićevim dosijeom.

Strahinja, prema saznanjima policije, na Novom Beogradu ima iznajmljen štek, stan u kom se krije od policije.
- Stojanović se bavio oružjem i zbog toga je osuđivan dva puta, a jednom je osuđen zbog prinude – kazao je za Blic izvor iz policije.
 
Strahinja Stojanović sastajao se sa kriminalcima iz Bosne planirajući likvidaciju suparnika iz kriminalnog miljea.

Zbog prinude je bio hapšen sa ocem Pajom, koji je u četvrtak sa više hitaca u klasičnoj sačekuši ubijen u Zemunu.

Sada se ispituje da li je Paja ubijen zbog svojih poslova ili zbog sina. Inače, silovanje, razbojništva I iznude rezime je bogatog dosijea ubijenog Stojanovića.

- Ukoliko je u pitanju Strahinja, tragovi do ubica mogu da vode do prijatelja njegovog ubijenog kuma Miloša Vidakovića iz Pančeva i do klana Luke Bojovića. Naime, glavni Strahinjin saradnik je Slaviša Novaković, osoba za koju se sumnja da je ubicama Bojovićevog velikog prijatelja Radeta Rakonjca obezbjedio ukradeni automobil. Osveta za ubistvo Rakonjca mogla bi da bude motiv za ubistvo Strahinjinog oca Paje – ustvrdio je Blicov izvor iz policije.

 Osveta klana Bojovića za smrt Rakonjca

Interesantno je da, iako se Strahinja tokom istrage ubistva Vidakovića pominjao kao naručilac zločina, njegovo ime nije se našlo na optužnici.
Vidaković je ubijen 2. juna 2013. u Budvi. Nešto prije toga, krajem aprila, u Beogradu je ubijen brat Luke Bojovića Nikola. Istraga u oba slučaja dovela je do jedne grupe na čijem se čelu nalazi Slobodan Šaranović iz Danilovgrada i njegov sestrić Miloš Delibašić, poznati razbojnik. Upravo je Strahinja, prema podacima iz istrage, unajmio Delibašića za ubistvo Vidakovića jer je bio u vezi sa njegovom ženom, ali optužnica protiv njega nije podignuta.

U međuvremenu Strahinja je u februaru uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je učestvovao u oružanom obračunu dvije krimalne grupe u kojem je slučajno u Rimskoj ulici ranjen pripadnik BIA. Tada mu je određen pritvor od mjesec ali se on ponovo našao na slobodi. Policija sumnja da taj okršaj ima veze i sa ubistvom koje je u to vrijeme Strahinja planirao sa bosanskom ekipom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.