REGION

Vučić: Otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU

Prisustvovao otvaranju pristupne saobraćajnice mosta "Mihajlo Pupin"

Autor:Srna

3.10.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uvjerenje da će Srbija do kraja godine otvoriti prva poglavlja u pregovorima sa EU. 

- Vjerujem da ulazimo u otvorene pregovore sa EU do kraja godine jer vjerujem u riječ Njemačke - izjavio je Vučić na otvaranju pristupne saobraćajnice mosta "Mihajlo Pupin". 

On je istakao da je Srbija radila teško da dođe do otvaranja poglavlja i da se ponaša kao ozbiljna i odgovorna zemlja, dok se u vezi sa pitanjem migranata pokazala mnogo odgovornije nego neke članice EU.

Premijer Srbije rekao je da se sa jednom kineskom kompanijom ozbiljno pregovara o prodaji "Železare Smederevo" i da bi taj posao mogao da bude završen u novembru. 

On je naveo da je cilj Vlade Srbije da svih 5.000 radnika "Železare Smederevo" ostane na poslu, a da proizvodnja bude povećana. 

- Čim smo interesantni Kinezima, to znači da imamo budućnost - naglasio je Vučić.

On je najavio da bi u novembru sa Kinom trebalo da bude potpisan ugovor za izgradnju brze pruge od Beograda do Budimpešte.

- Mislim da je naša strana nešto hitrija od Mađarske, ali vjerujem da će sve tri strane biti saglasne da sa kineskim premijerom Kine Li Kećijangom potpišemo ugovor - rekao je Vučić novinarima.

Govoreći o projektu "Beograd na vodi", Vučić je naveo da se prijavio neočekivano veliki broj zainteresovanih za kupovinu stanova u dvije stambene kule u okviru tog projekta. 

Vučić je rekao da razmišlja o izborima, ali da ga najviše zanima uspjeh Srbije.

Premijer Srbije prisustvovao je danas otvaranju pristupne saobraćajnice mosta "Mihajlo Pupin", preko Dunava. Ovu saobraćajnicu otvorili su ministar građevinarstva Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.