REGION

Od početka izbjegličke krize u Hrvatsku ušlo 123.000 osoba

Od ponoći do 18 sati u ponedjeljak u Hrvatsku je ušlo 4820 migranata

Fena

6.10.2015

U Hrvatsku je od početka izbjegličke krize ušlo 122.929 migranata, a i dalje se očekuje priljev migranata iz Srbije, objavilo je u utorak hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) na svojoj internetskoj stranici. 

Od ponoći do 18 sati u ponedjeljak u Hrvatsku je ušlo 4820 migranata i trenutno je u privremenome prihvatnom centru u Opatovcu 2327 osoba, objavio je MUP. 

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je u utorak, komentirajući u Opatovcu izjavu njemačkog ministra unutarašnjih poslova o mogućem vraćanju izbjeglica u Sloveniju i Hrvatsku, da je Hrvatska pristupom prema izbjeglicama dokazala da je humana i civilizirana država, za razliku od država iz kojih izbjeglice dolaze. 

Prihvatni centar u Opatovcu, u koji već više od dvadeset dana neprestano stižu izbjeglice na putu prema zapadnoeuropskim zemljama, posjetili su veleposlanici Kanade, Japana, Irske, Švedske i Slovenije, koji su se upoznali s centrom i radom službi te uvjetima u kojima u šatorskom naselju borave izbjeglice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.