REGION

TEŠKE OPTUŽBE IZ SLOVENIJE Hrvati tvrde da su humani, a djecu i trudnice tjeraju u hladnu vodu

Dok traje velika izbjeglička kriza u Evropi

(Al. Ti.)

22.10.2015

Na konferenciji za medije slovenske Vlade danas su prikazane snimke termokamere iz helikoptera na kojima se, kako kažu, vidi kako hrvatska policija namjerno ostavlja izbjeglice na mjestima koja ne nadzire slovenska policija, piše Index.

"Hrvatska na promišljen način nama šalje nenajavljeno izbjeglice, i raspršuje ih, Tu uopće ne vidim nikakvog suosjećanja - među tim ljudima su djeca, stariji i trudnice u ljetnoj odjeći, a Hrvati ih puštaju da plivaju i mokri se smrzavaju na ovim temperaturama", kazao je slovenski državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Boštjan Šefic.

izbjeglice-11

Prikazao je snimku iz helikoptera na kojoj se, kako navodi, vidi da Hrvatska namjerno neorganizirano šalje izbjeglice na mjesta gdje nema slovenske policije.

"Opazili smo kod Dobove nenajavljeni putnički voz. Putnike su iskrcali i u slaboj pratnji policije su upućeni pješke prema granici. Zadržali su se pred rijekom Sutlom, gdje su neko vrijeme čekali, a onda se dio grupe odlučio preplivati rijeku. Hrvatski sigurnosni organi to nisu zaustavili, niti pokušali zaustaviti, niti su ih usmjerili na prikladnije mjesto za prijelaz granice", opisao je Šefic.

Za objavu snimke Slovenci su se odlučili, kako kažu, jer im je "dosta farse koja se odigrava na Hrvatskoj strani".

"Snimka govori sama za sebe, komentari nisu potrebni. Vidjeli ste u kakvom stanju i pod kojim okolnostima primamo izbjeglice. Nadam se da će nakon snimke svi bolje razumjeti ove događaje", zaključio je.

"Hrvati su potpuno svjesno dopustili ljudima da plivaju u ledenoj rijeci. Iz toga je jasno da sve ovo čine namjerno, a odgovornost za teško stanje izbjeglica žele prebaciti na nas. Samo da naglasim, radi se o državi članici EU. Hrvatska pokušava diskreditirati Sloveniju u očima javnosti", dodaje.

 

Potresne snimke: po mraku i hladnoći kroz Sutlu http://bit.ly/1ORCVZX

Posted by HRT Vijesti on 21. oktobar 2015

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.