REGION

Dragoljub Mićunović: Srbija pokazala da je ne zanima stvarnost

Predsjednik Političkog savjeta Demokratske stranke

Redakcija

23.10.2015

Predsjednik Političkog savjeta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović ocijenio je da je "neodgovorno" da se državni vrh sastaje sa čelnicima Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) i Srpske pravoslavne crkve (SPC) kako bi formulisao državnu politiku, a da zanemaruje Skupštinu Srbije.

- Zna se šta je uloga SANU – da brine o nauci i umjetnosti, kao i SPC – da prima ljude u crkvu i da ih sahranjuje. S druge strane, zaobilazi se parlament koji je predstavničko tijelo svih građana - rekao je Mićunović sinoć za Radioteleviziju Vojvodine, prenosi blic.rs.

Ocijenio je da je Srbija kroz stavljanje Kosova u preambulu Ustava pokazala da je ne zanima stvarnost.

Dodao je da devedesetih godina prošlog vijeka nije bilo spremnosti za razgovor sa Albancima, već da je Kosovo jedino bio važno kao rezervoar glasova za izbore.

Mićunović je ocijenio da je danas parlamentarizam u Srbiji čak u lošijoj situaciji nego prije 25 godina, nakon ponovnog uspostavljanja višepartijskog sistema.

- Tada je bilo više uvažavanja, sada je u skupštini neka vrsta rata, a parlamentarna većina ima namjeru samo da devastira opoziciju. Stalno se spinuje uznemiravanje javnosti da će se uskoro nešto strašno dogoditi pa da zato treba biti borben - ukazao je Mićunović.

Govoreći o zahtjevu za sudsku rehabilitaciju Milana Nedića, čelnika kvinslinškog režima u Srbiji za vrijeme Drugog svetskog rata, Mićunović je odbacio argumentaciju pristalica tog zahtjeva da je Nedić samo radio najbolje što je mogao u korist za Srba.

"Ne znam kako je bilo u korist našeg naroda da se pobiju svi Jevreji u Beogradu", zapitao se sagovornik RTV-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.