REGION

POREČ: Kumovi otišli na spavanje i umrli u krevetu

Misterija nakon svadbe

(J.K.)

27.10.2015

Tajanstvena smrt mladog ljubavnog para na svadbi njihovih prijatelja u restoranu agroturizma Milena u naselju Bačva pokraj Poreča šokirao je cijelu zemlju.

Ništa manje nisu šokirani i vlasnik ugostiteljskog objekta, njihove komšije, roditelji, rodbina i prijatelji umrlih, gosti na svadbenoj večeri, posebno mladi supružnici Zoran i Anu S. čije vjenčanje je doslovce obilježila smrt.

Bila je subota. Dvadesetak prijatelja došlo se proveseliti na svadbenoj večeri. Veselje je, kaže sin vlasnice agroturizma Milena, trajalo do pred zoru. Njih desetak prespavalo je na spratu. Neki su, kaže, bili prilično “veseli”.

U jednoj od soba u potkrovlju smjestili su se Patrik B. (27) i njegova djevojka Lara N. (22) iz Varvari pokraj Poreča. Oboje je bilo zaposleno u porečkom pogonu kompanijeMlinar, gdje ih poznaju kao vrijedne i uzorne radnike. U nedjelju ujutro, nešto poslije devet sati, Patrika i Laru su čekali na doručku, međutim, kako se nisu pojavljivali, odlučili su im pokucati na vrata misleći da još spavaju.

Na kucanje nisu odgovarali pa su prijatelji ušli u sobu. Na krevetu su ugledali beživotna tijela mladog para. Pozvali su Hitnu pomoć i policiju. Mladiću i djevojci nije bilo spasa. Na tijelima nema tragova nasilja.

Ni u sobi ništa nije upućivalo na tragove borbe ili čega sličnoga.

Uviđaj je trajao od podneva do večernjih sati, a vodio ga Eddy Putigna koji je naložio obdukciju u pulskoj Opštoj bolnici.

- Sumnja se na kazneno djelo. O kojem je kaznenom djelu riječ, utvrdit ćemo kad se obavi obdukcija i prikupe ostali dokazi - rekao je Putigna.

Patolog pulske Opšte bolnice je u nedjelju prijepodne dovršio obdukciju, a rezultati cijelu priču čine još misterioznijom. Suzana Sokač iz istarske policije kaže da se istraga nastavlja, prenose Nezavisne novine.

- Na tijelima preminulih nisu nađeni nikakvi vidljivi tragovi nasilja. Uzroci njihove smrti nisu poznati. Potrebno je provesti daljnja vještačenja na uzetim biološkim uzorcima - rekla je Sokač.

I agroturizam Milena i dalje je opasan policijskim trakama. Uz stručnjake za krvne delikte i forenzičara nastavljen je uviđaj. Nagađalo se da je par možda otrovan ugljenim monoksidom, pa je policija pozvala stručnjake "Butan plina". Međutim, dvojbe je otklonio sin vlasnice koji im je kazao kako u sobi u kojoj je mladi par pronađen uopšte nema plinskih instalacija. Nakon plinara, pozvani su i dimnjačari. No, uzrok smrti mladića i djevojke do daljnjega ostaje nepoznanica.

- Moja kćerka je mrtva. Pustite me da je vidim prije nego je odvezete.Saznao sam da je mrtva od njenih prijateljica. Nije mi jasno da nemam djeteta i da me o tome nitko nije izvijestio - kazao je u nedjelju poslijepodne vidno šokirani Milorad Nikolić, otac nesretne djevojke Lare, iskazujući negodovanje da ga policija nije izvijestila o kćerinoj smrti.

Patrikova majka Mirjana je u šoku i pod sedativima. Stalno je su suzama....

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.