REGION

TREĆA SREĆA Sud prihvatio kauciju za Ivu Sanadera

Nakon što prethodne dvije nisu prihvaćene

(J. Be.)

27.10.2015

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u utorak u 10 sati nastavilo je raspravu o nekreninama koje su obitelj i prijatelji bivšeg premijera Ive Sanadera, u trećem pokušaju, ponudili kao kauciju za njegovu obranu sa slobode, prenosi 24 sata.hr.

Na sudu svjedoče građevinski vještaci koji bi sudijama trebali pojasniti metodologiju izračuna vrijednosti nekretnina. 

Sanader odluku Izvanraspravnog vijeća čeka u zatvoru. Prethodno predložene dvije kaucije sud nije prihvatio. Kako 24sata.hr saznaje, Županijski sud bi odluku trebao objaviti iza 12 sati. 

Kako je Ustavni sud ljetos ukinuo i presudu bivšem premijeru zbog ratnog profiterstva u "slučaju Hypo" te primanja mita od mađarskog Mola i cijeli slučaj vratio na ponovno suđenje zagrebačkom Županijskom sudu, Sanader više nema niti jednu pravomoćnu ili nepravomoćnu presudu.

Još mu se sudi u slučaju Planinska, u kojem je optužen za primanje 17 miliona kuna "provizije" nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja kupilo zgradu od firme bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića.

Na zagrebačkom Županijskom sudu za 10. novembar zakazana su dva pripremna ročišta bivšem premijeru – za ponovljeno suđenje u slučajevima Hypo i Ina-MOL, te novi postupak zbog štete nanesene HEP-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.