OBRAČUN U BEOGRADU Upucan sin bivšeg fudbalera Sarajeva

Teško ranjen Vedran Repčić

(A.U.)
02.11.2015 23:32

Vedran Repčić (32), sin Srebrenka Repčića, bivšeg fudbalera Sarajeva, a kasnije i Crvene zvezde, ranjen je sinoć u pucnjavi u beogradskom naselju Voždovac.

Pucnjava se dogodila u Ulici Dragice Končar, gde se Vedran sastao sa poznanicima, piše "Blic". Nakon kraće svađe, jedan od njih je izvukao pištolj i upucao ga, a napadači su pobjegli ka Zaplanjskoj ulici.

Kako su kazali u Hitnoj pomoći, Vedran je prevezen u Urgentni centar na reanimaciju. Portparolka Kliničkog centra Aleksandra Berić kazala je da je muškarac na dijagnostici.

Vedran Repčić bio je osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva Predraga Milosavljevića, vlasnika prodavnice "Brka" u naselju Braće Jerković. Utvrđeno je da je Repčić došao u prodavnicu u namjeri da je opljačka, a kada se Milosavljević usprotivio, Repčić je iz "kalašnjikova" pucao u njega.

Repčić je tada bio optužen i da je ubio taksistu Branka Topalovića 14. oktobra 1996. u naselju Braće Jerković. Tih optužbi je oslobođen, jer, kako je rekao sudija, "nije bilo materijalnih dokaza da je Repčić ubio taksistu".

Sin jednog od najboljih igrača Sarajeva

Vedranov otac Srebrnko Repčić u Sarajevo je 1975. godine došao iz dobojske Sloge, da bi 1979. prešao u Zvezdu. Za našeg prvoligaša skupio je 132 nastupa i postigao 35 golova, što ga je činilo drugim strijelcem kluba u tom periodu, dok je prvi bio Safet Sušić.  Igrao je na poziciji lijevog krila.  

repcic-u-ekipi-sarajeva

Ekipa FK Sarajeva u kojoj je igrao Repčić (stoji treći s lijeva)

Nakon okončanja karijere 1983. godine Repčić je zaplovio trenerskim vodama, a interesantno je da je tokom sezone 1996/97 trenirao mladog Didiera Drogbu.

NA VRH