Crnogorsko Tužilaštvo traži skidanje imuniteta Mandiću, Radunoviću i Kneževiću

Zbog poziva na nasilnu promjenu ustavnog uređenja

Srna
03.11.2015 09:01

Crnogorsko Tužilaštvo podnijelo je Skupštini Crne Gore zahtjev za skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za krivično gonjenje poslanika Demokratskog fronta /DF/ Andrije Mandića, Slavena Radunovića i Milana Kneževića.

Tužilaštvo traži skidanje imuniteta Mandiću i Radunoviću zbog sumnje da su pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, dok se u slučaju Kneževića traži skidanje imuniteta zbog sumnji da je napao službeno lice tokom uklanjanja bine i šatora ispred zgrade parlamenta.

U zahtjevima Osnovnog i Višeg tužilaštva samo su citirani dijelovi zakona na koji se ti organi pozivaju za skidanje imuniteta poslanicima. 

List "Vijesti" piše da se zbog toga predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić obratio Vrhovnom tužilaštvu dodatno tražeći da dostavi i činjenični osnov kako bi se poslanici valjano opredijelili prema zahtjevu tužilaštva.

Mandić je u noći protesta u Podgorici, 24. oktobra, lišen slobode u kafani "Kristal", a Radunović ispred Centra bezbjednosti dok je sa ostalim poslanicima tražio informacije o Mandiću.

O skidanju imuniteta poslanicima prvo raspravlja Administrativni odbor, nakon čega daje predlog parlamentu. 

NA VRH