REGION

Vulin: Zabrinuti smo zbog situacije na grčko-makedonskoj granici

Sve veći priliva ekonomskih migranata

Srna

23.11.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog situacije na grčko-makedonskoj granici zbog sve većeg priliva ekonomskih migranata.

"Ne možemo da pomognemo, voleo bih da možemo. Stav Srbije je veoma jasan. Mi ćemo se ponašati kako se ponašaju sve ostale zemlje na ovoj ruti", rekao je Vulin.

On je ukazao da je Srbija onda kada su Hrvatska i Slovenija zabranile ulazak određenim kategorijama migranata morala da uradi jedinu moguću stvar, a to je da zaštiti sebe i svoj prostor.

"Ovo ni na koji način ne krši bilo čija ljudska prava jer onaj ko zatraži azil, bez obzira odakle je i zašto došao, ima pravo na azilnu proceduru. Ekonomski migrant ili onaj ko dolazi iz ratnih područja ima pravo da zatraži azil, a mi imamo zakonsku obavezu da se o njegovom azilu izjasnimo", rekao je Vulin, prenose beogradski mediji. 

Prema njegovim riječima, u Srbiji se trenutno nalazi oko 30 ekonomskih migranata i oni su u proceduri. 

"Od njihove odluke da li će zatražiti azil ili neće zavisi kakva će biti njihova sudbina i šta će se dalje dešavati", naglasio je Vulin. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.