REGION

HRVATSKA Mamić platio kauciju pa pušten iz pritvora

Oko 13 sati izašao iz istražnog zatvora u Remetincu

Fena

17.12.2015

Mario Mamić oko 13 sati izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je u zamjenu za obranu sa slobode uplatio sudu kauciju u iznosu od pet miliona kuna u gotovini.

 Sud je prvo prihvatio zahtjev da se jamčevina isplati većinom u nekretnini i djelomično u novcu, što je i učinjeno, ali je naknadno neko u ime nogometaša Eduarda da Silve stavio zabilježbu na nekretninu Božidara Šikića koja je trebala biti jamčevina za Mamića.

 Mamićev odvjetnik Čedo Prodanović rekao je ranije da zbog toga nisu mogli koristiti Šikićevu nekretninu pa su u srijedu skupili novac i u četvrtak platili jamčevinu u punom iznosu. Iako smatra da je tužba izmišljena, Prodanović kaže da više nisu mogli čekati jer bi postupak prigovora trajao predugo. Prodanović je siguran da tužbu, u kojoj se tvrdi da mu je Šikić dužan novac, nije pisao da Silva jer se on nalazi u Brazilu.

 Prije nego što je pušten, Mamić je dovoden na sud gdje je obećao da će se na slobodi pridržavati određenih mjera zabrane, među kojima je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima.

 Sud je u srijedu prihvatio izmijenjenu ponudu jamčevine i za suosumnjičenog poduzetnika Sandra Stipančića. Zbog navodnog izvlačenja novca iz Dinama, Uskok još tereti izvršnog predsjednika kluba Zdravka Mamića i poduzetnika Igora Krotu, koji nije ni ponudio jamčevinu. 

 Sud je u ponedjeljak prihvatio izmijenjeni prijedlog jamčevine za Zdravka Mamića koji je u drugom pokušaju ponudio jednu nekretninu i nešto više od 6,3 milijuna kuna u gotovini.

 Prema novom prijedlogu Mamić će se moći braniti sa slobode uz upis založnog prava na kuću u Samoboru, koja je procijenjena na 7,63 milijuna kuna, dok će ostatak do 14 milijuna kuna, koliko mu je ranije određeno za izlazak iz Remetinca, uplatiti u gotovini.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.