REGION

Karamarko: Nacionalno vijeće dalo mi je ovlasti za donošenja zaključaka

Zaključci pred Predsjedništvo HDZ-a

Fena

17.12.2015

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak da je od Nacionalnog vijeća dobio ovlasti donošenja zaključaka koje stavlja pred Predsjedništvo HDZ-a.

"Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku o suradnji s Mostom, a nakon izbora Nacionalno vijeće mi je dalo ovlasti da pregovaram i donosim zaključke koje stavljam pred stranačko predsjedništvo", rekao je Karamarko novinarima upitan kako komentira izjavu člana Predsjedništva SDP-a Arsena Bauka kako Predsjedništvo HDZ-a nije smjelo donijeti odluku o suradnji s Mostom već to, po Statutu HDZ-a, treba Nacionalno vijeće.

Vezano uz pristanak predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na suradnju s Mostom i Domoljubnom koalicijom, Karamarko je kazao da "će se on na kraju učlaniti u HDZ". "On bi i na to pristao, a možda i u Most. Nevjerojatno je na što je taj čovjek sve spreman, postaje mi simpatičan u tom svom nesnalaženju. Jedino mi je nesimpatičan što je zajedno s svojom nesposobnom ekipom uništio hrvatsko gospodarstvo", istaknuo je. Dodao je i kako ne zna na što će Milanović sve na kraju pristati.

Predsjednik HDZ-a smatra i da bi pregovori s Mostom mogli do utorka biti gotovi. "Mislim da hoće jer je hrvatskim građanima dosta ovoga. A i nama jer jedva čekam raditi konkretne stvari", rekao je.

Istaknuo je kako HDZ za sada dualno pregovara s Mostom, a hoće li se otvarati prostor SDP-u puno ovisi o kolegama iz Mosta. "Ako dođe do takve situacije o tome ćemo se i mi pitati. Ako bude riječ o nekoj ekstremnoj kvaliteti iz SDP-a kojoj bi se možda moglo dati prostora u izvršnoj vlasti za boljitak zemlje i stvaranje zajedništva te stvaranje atmosfere u kojoj se ljudi distanciraju od antagonizama koje Milanović dnevno isijava", naglasio je Karamarko. No, ustvrdio je kako u SDP-u nije vidio tu ekstremnu kvalitetu. Ponovio je i kako je HDZ sve o tome rekao u svom ranijem priopćenju.

Karamarko nije želio odgovoriti na, kako je rekao, hipotetska pitanja hoće li razgovarati s SDP-om ako ih Most prihvati kao partnere. "Razgovarat ćemo, ali to će morati biti čvrsti uvjeti. Sve su to hipotetska pitanja i sve su to nekakvi balončići od sapunice", kazao je.

Ponovio je i kako se, s obzirom na potrebe SDP-a za foteljama, osjeća kao u salonu namještaja. "Oni šeću tim salonom namještaja i gledaju si foteljice i kako koju spasiti ili zgrabiti. Doduše, neki manju jer nisu u mogućnosti da hvataju trosjede ili dvosjede, ali gledaju kakav štokrlić", rekao je.

Nije želio komentirati izjave Mostovca Tomislava Panenića kako bi željeli deset ministarstava za sebe kazavši kako nije korektno da s kolegama iz Mosta pregovara putem medija.

Naveo je kako putem medija ne želi slati poruke u kojima bi ih ograničavao u razgovorima s HDZ-om istaknuvši kako ti razgovori moraju biti dobrohotni, iskreni, u dobroj namjeri te otvoreni. "Ne bih s Mostom medijski ništa dogovarao", dodao je.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.