REGION

CRNA GORA Maroviću određen pritvor

Osumnjičen za zloupotrebu položaja

Fena

18.12.2015

Svetozar Marović, predsjednik Političkog savjeta vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i dugogodišnji bliski suradnik crnogorskog premijera Mila Đukanovića, provest će narednih 30 dana u pritvoru, odlučio je sudac za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović, nakon što je tokom noći saslušavao bivšeg predsjednika državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Marović je uhapšen u četvrtak u Podgorici zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, poticanje i sudjelovanje u malverzacijama pri kupovini zemljišta.  Marovićev advokat Zdravko Begović rekao je novinarima da će se žaliti na odluku o određivanju pritvora, te da je njegov klijent u Specijalnom tužilaštvu negirao krivicu, jer, kako je kazao, u tom period za koji ga terete, a to je posljednjih 10-tak godina, nije obavljao nikakvu državničku ili drugu funkciju.

Privođenje Marovića u Podgorici je naišlo na umjerena reagiranja. Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je rekao da nije na njemu da komentira odluke tužilaštva, te da je neophodno poštovati načelo nedužnosti, odnosno da niko nije kriv dok to sud ne kaže pravomoćnom presudom.

Opozicija pozdravlja aktivnosti Tužilaštva i ocjenjuje da svako treba odgovarati za svoja djela. Jedino je opozicioni Pokret za promjene mišljenja da je hapšenje Marovića obavljeno pod pritiskom međunarodne zajednice.

Specijalno tužilaštvo prošlog je mjeseca izdalo nalog za hapšenje Miloša Marovića (sina Svetozara Marovića), kojega se sumnjiči za malverzacije prilikom prodaje 26.000 kvadrata jednog neurbaniziranog zemljišta u Budvi, čime je nanijeta šteta gradu u iznosu od 1,4 miliona eura. Miloš Marović je saslušan u Kliničkom centru u Podgorici gdje se nalazi na liječenju.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.