REGION

Karamarko: Vjerujem da će se do utorka znati novi mandatar

Tri do četiri dana konkretnih pregovora

Srna

18.12.2015

Predsjednik HDZ-a RH-a Tomislav Karamarko izrazio je u petak uvjerenje da će se do utorka znati novi mandatar, dok je najavljeni dolazak izaslanstva SDP-a na sastanak s Mostom i HDZ-om ocijenio kao pokušaj razbijanja dualnog odnosa HDZ-a s Mostom, kupovanjem vremena i pokušajem izazivanja novih izbora.  

"Da, vjerujem da će se do utorka znati mandatar. Imamo tri do četiri dana konkretnih pregovora pred sobom. Kako su kolege iz Mosta predvidjeli, a mi prihvatili njihov prijedlog, to bi moglo biti vrlo konkretno već danas ili sutra", rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a, upitan vjeruje li da će se do utorka znati mandatar.

Odazivanje SDP-a sastanku smatra njihovom željom da ostanu na vlasti, kao instinkt njihova samoodržanja. "Nakon četiri godine katastrofalnog vođenja države oni i dalje žele biti u vlasti. To je ono što je nepošteno", poručio je.

Dolazak SDP-a na sastanak Karamarko drži i pokušajem razbijanja dualnog odnosa HDZ-a s Mostom, kupovanjem vremena i pokušajem izazivanja novih izbora.

Smatra kako je HDZ bliži Mostovim željama za reformama jer, kako je rekao, uvijek kada je Most dolazio sa svojim prijedlozima o reformi, vrata u HDZ-u su im uvijek bila otvorena. Naglasio je kako su pritom uvijek "kucali na otvorena vrata", jer ih je HDZ uvijek dočekivao s pripremljenim programima za reforme.

Najavio je i da će HDZ-ov tim u pregovorima najvjerojatnije voditi akademik Željko Reiner.

U središnjici Mosta nezavisnih lista danas se održava sastanak predstavnika Mosta i HDZ-ove koalicije, a svoj dolazak sinoć je potvrdila i SDP-ova koalicija.  Na tom bi sastanku trebale biti definirane ključne reforme koje bi se trebale provesti tijekom predstojeće četiri godine.

 Za 19 sati najavljen je i sastanak na kojemu se očekuje definiranje mandatara i druge pozicije, uključujući Sabor.

 "U utorak će biti poznat mandatar nove vlade ili idemo na nove izbore", poručio je sinoć iz Metkovića lider Mosta nezavisnih lista Božo Petrov.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.