REGION

VUČIĆ: Srbija ide na vanredne izbore

Sjednica GO SNS

(J.K.)

17.1.2016

Idemo na izbore, rekao je Aleksandra Vučić na sjednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke koja je počela danas u Beogradu.

U uvodnoj riječi predsjednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da "centri otpora ovoj vladi, normalnoj Srbiji i politici reformi i napretka su pripadnici loše vlasti, lažne elite, koju je ta vlast stvorila i obezbijedila im privilegije."

Današnja sjednica Glavnog odboru SNS najverovatnije neće donijeti iznenađenja. Vrh naprednjaka, iako se pojedini tome protive, povjeriće lideru stranke i premijeru Aleksandru Vučiću da odluči o raspisivanju izbora, ocjenjuju sagovornici Kurira.

Prema saznanjima, u vrhu SNS ipak postoje ljudi koji nisu za izbore jer strahuju da će u tom procesu izgubiti svoje pozicije, ali se ne usuđuju da to javno kažu i tako se suprotstave mišljenju većine.

- Među njima je bio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i predsjednik tamošnjeg odbora SNS, ali je onda promijenio ploču. Shvatio je da će mu to donijeti bolje rezultate na vojvođanskim izborima, da će se okoristiti o Vučićevu popularnost i popularnost SNS - kaže sagovornik Kurira.

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocjenjuje da na današnjem GO ne treba očekivati turbulencije.

- SNS će dati zeleno svjetlo Vučiću da odlučuje o izborima i tako ojačati njegovu i poziciju SNS - smatra Anđelković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.