REGION

HRVATSKA Otvoren "registar izdajnika"

Nakon najave hrvatskog ministra za pitanja ratnih veterana Mije Crnoje

Srna

24.1.2016

Nakon što je novi hrvatski ministar za pitanja ratnih veterana Mijo Crnoja najavio izradu "registra izdajnika" nacionalnih interesa Hrvatske, a podržao ga potpredsjednik Vlade Hrvatske, kolektiv SKROZ napravio je internet stranicu na kojoj se svi "izdajnici" mogu sami potpisati.

Plima prijava na stranici http://www.registar-izdajnika.org/ bila je tolika da je stranica doslovno bila preplavljena i često je bila nedostupna, prenose mediji.

Uprkos tome, tokom noći u registar se upisalo više od 1.000 "izdajnika", a do nedjelje popodne broj je dostigao skoro 2.400 onih koji smatraju da ovakve interese i treba izdati.

U "registru izdajnika", između ostalog, napisano je - "Rođen `90, taman na vrijeme da izdam", "Jer sam od ekstremnih čudaka napravio ministre. Sramim se. Ja bih nazad u Kanadu", zatim "Ljevak sam, nisam išla na vjeronauku, učila sam ćirilicu, ne pratim papu na Twiteru, zgodni su mi Srbi, mislim da više volim ovu zemlju nego ljude koji žive u njoj".

Upisao se i funkcioner opozicionog SDP-a Peđa Grbin, koji je zatim na svom Facebook profilu kao razlog naveo to da je "izdajnik" zato što je "srbočetnički-unističko-udbaški-partizanski zločinac".

Grbin je pozvao sve građane koji se ne slažu sa ovakvim prijedlozima i takvim vođenjem politike da posjete stranicu "registar izdajnika" na internetu i pridruže se popisu.

Hrvatski ministar za pitanja ratnih veterana Mijo Crnoja najavio je, prije formiranja nove vlade, sastavljanje i objavljivanje "registra izdajnika nacionalnih interesa Hrvatske" i "registar agresora" na tu državu, a tu ideju podržao je prvi potpredsjednik Vlade Hrvatske Tomislav Karamarko.

U Crnojinom programu predviđa se i procesuiranje ratnih zločinaca "agresorske vojske", veća zastupljenost "Domovinskog rata" u udžbenicima i uspostavljanje stalne saradnje i podrške udruženjima veterana.

Crnoja je juče na HRT-u ponovio da ne odustaje od "registra izdajnika" i poručio da svako ko se ogriješio treba da se nađe u takvom registru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.