REGION

Hrvatska s tržišta povlači Šafram Papriku tucanu ljutu od 35 i 50 grama

Zbog nedozvoljenih koncetracija mikotksina

Fena

3.2.2016

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske izvijestilo je u utorak da se zbog nedozvoljenih koncetracija mikotksina povlači s tržišta proizvod Šafram Paprika tucana ljuta od 35 u stakleniki i od 50 grama pakirane u vrećici.

Na svojim internetskim stranicama Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da je zaprimilo obavijest Ministarstva zdravlja o nalazu mikotoksina Aflatoksina B1 u nedozvoljenim koncentracijama u ljutoj tucanoj paprici proizvođača Šafram d.o.o.

Riječ je o proizvodu Šafram Paprika tucana ljuta - 35 g, Lot 005515 i Šafram Paprika tucana ljuta - 50 g, Lot 005515. Oba pakovanja imaju rok uporabe do 30. oktobra 2017.

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja zabranila je promet i daljnju upotrebu toga proizvoda, naredila njegovo povlačenje iz maloprodaje, neškodljivo uništavanje i obavještavanje potrošača o razlozima povlačenja.

 Prema navodima sanitarne inspekcije, objavu proizvođača potrošači mogu potražiti na njegovim web stranicama http://www.safram.hr/index.php?p=zanimljivosti&z=12.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.