REGION

Milanović i Ostojić protiv vojske na granici

Predsjednik SDP-a sa bivšim ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske

Fena

3.3.2016

Predsjednik SDP-a Republike Hrvatske Zoran Milanović i njegov suradnik Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova, izjavili su u četvrtak da se ne slažu sa slanjem vojske na granicu, ističući kako SDP ipak neće spletkariti protiv Vlade, "koliko god bila loša", sve dok pokušava riješiti problem s kojim se suočava cijela Europa.

Govoreći o nacionalnoj sigurnosti Milanović je na konferenciji za novinare kazao da vojska već mjesecima pomaže policiji koja je jedina ovlaštena nadzirati granicu. "Vojska na granici loša je ideja i fiksacija da netko pokaže da je bio u pravu", kazao je Milanović.

Kako prenosi Hina, Milanović je dodao kako će i dalje ukazivati na stvari za koje misle da su loše, ali da neće spletkariti. "Ono što su Kolinda Grabar Kitarović i Tomislav Karamarko radili nama dok smo se nosili s tim problemom smatram nedostojnim. Denuncirali su nas radeći nam iza leđa po Beogradu i Budimpešti, ali od nas to neće vidjeti", kazao je Milanović.

Dodao je i da je odluka o slanju vojske na granice zadaća predsjednice Republike i premijera, a ne njegovih potpredsjednika.

Ostojić je istaknuo kako je malen korak od vojske na granicama do vojske na ulicama. Podsjetio je na program vladajuće koalicije u kojem je "neskriveno napisala da kroz projekt domovinske sigurnosti ima namjeru militarizirati društvo". "Hrvatska ima 21 000 policijskih službenika i 6 200 graničnih policajaca, možemo još dignuti i pričuvu, ali vojska nema što raditi na granici", kazao je Ostojić. Milanović je ocijenio i da potpredsjednik Vlade RH Tomislav Karamarko ne može premijeru ili ministru unutarnjih poslova govoriti što treba raditi.

Zaključio je i kako u hrvatskom slučaju predsjednica želi biti premijer te da uzima ovlasti, jer "Hrvatska nema vlast ni premijera".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.