REGION

SUAD UBIO SELMU ZBOG NJENE LJEPOTE Danas dženaza, plač njihovo troje djece nadjačao kišu!

Zločin u Novom Pazaru

J.K.

10.3.2016

Novopazarka Selma Malićević (36), koju je iz ljubomore ubio suprug Suad (40), sahranjena je na Velikom groblju uz prisustvo rođaka, prijatelja i komšija kojima ni jaka kiša nije smetala da odaju posljednju počast ubijenoj majci troje djece.

Tragedija se desila u domu Selmine majke Šukrije, u Sarajevskoj ulici, u srijedu nešto oko 16 sati.

selma-novopazarka

Tragična sudbina prelijepe Selme

- Selma je sa troje djece bila u posjeti kod Šukrije, kada se na vratima pojavio uzrujani Suad. Tašti je rekao da mora nešto da raspravi sa suprugom i izvadio pištolj. Šukrija je ipak uspjela da ga smiri i uzme mu oružje, rekavši mu da ljudski razgovara sa Selmom i da nema razloga da se svađaju. Nakon žučne rasprave sa suprugom, Suad je krenuo da izlazi iz kuće. Tražio je od tašte da mu vrati pištolj, što je ona uradila. Kada ga je uzeo, okrenuo se i ispalio dva hica u Selmu, a potom jedan sebi u glavu – kaže Blicov izvor iz istrage.

Poznanici kažu da Selma nije bila u posjeti kod majke, već da je kod nje živjela pošto je nedavno napustila Suada zato što više nije mogla da trpi njegovu patološku ljubomoru.

- Selma je bila prelijepa žena, uvek sređena, lijepo obučena, što je njemu smetalo i na čemu joj je stalno zamjerao. Mlada se udala za njega, u braku su skoro dvadeset godina, voljeli su se, ali njegova ljubomora je, umjesto da vremenom i dobijenom djecom slabi, bivala sve jača – priča Selmina prijateljica.

suad

Suad se, nakon pucanja u glavu, nalazi se u životnoj opasnosti

U novopazarskoj policiji kažu da protiv Suada nema podnijetih krivičnih prijava za porodično nasilje i da je u sukob sa zakonom ušao samo jednom, zbog bahatog ponašanja nakon načinjenog prekršaja u saobraćaju.

- Prije par godina policija u Sjenici mu je pisala kaznu zbog saobraćajnog prekršaja. To ga je iznerviralo, pa je počeo da vrijeđa policajce i šutira obližnji saobraćajni znak – kažu u policiji.

Suad je rodom iz pešterskog sela Šare, a godinama je radio kao autoprevoznik.

Nakon što mu je ukazana pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici, Suad Malićević je prebačen u kragujevački Klinički centar. U toj zdravstvenoj ustanovi su rekli da je on dovežen sa teškim povredama, da mu je život ugrožen i da ljekari konstantno prate njegovo stanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.