Bivši predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević pušten da se brani sa slobode

Bivši predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević pušten da se brani sa slobode Tereti se da je zloupotrebio službeni položaj

Specijalno odjeljenje podgoričkog Višeg suda ukinulo je pritvor bivšem predsjedniku opštine Bar Žarku Pavićeviću, koji će se u daljem postupku braniti sa slobode. Pavićević je u 17 sati pušten iz zatvora u Spužu, kod Podgorice.

Ovakvu odluku vijeće sudije donijelo je na prijedlog Pavićevićevog advokata Dušana Lukšića, nakon što je danas održano prvo ročište na kojem je optuženi negirao sve što mu je optužnicom specijalnog tužioca stavljano na teret.

Žarko Pavićević i Danijela Krkotić uhapšeni su u septembru 2015. godine po nalogu Specijalnog tužilaštva, a optužnica ih tereti da su zloupotrebom službenog položaja oštetili lokalni budžet za gotovo tri miliona evra.

Pavićević je danas izjavio da je Skupština opštine Bar prije njegovog mandata donijela odluku o prenosu prava nad gradskim građevinskim zemljištem na kojem će biti izgrađeni stanovi i poslovni prostor za službenike ministarstava.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH