REGION

AKCIJA "SKENER" Stefanović: Uhapšeno 46 osoba zbog mita i korupcije

Gubitak od sedam miliona dinara

Fena

18.3.2016

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je širokom akcijom "Skener" uhapšeno 46 osoba osumnjičenih za privredni kriminal, pranje novca i mito, koje su na taj način oštetile proračun za više od sedam miliona dinara, javlja Tanjug.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da se uhapšeni terete da su oštetili proračun Republike Srbije, AP Vojvodine i više opština u Srbiji za sedam miliona eura.

On je rekao da je među tim osobama i pet koje se sumnjiče da su od 2009. godine do danas izvršile više kaznenih djela pranja novca i prikrivali vlasništvo nad lokalima na Zlatiboru i stanovima, iako su znali da taj novac možda potiče od prodaje narkotika.

Na pitanje je li riječ o novcu Darka Šarića, Stefanović je odgovorio da se radi o kaznenom djelu pranja novca i da je novac uložen u kupnju nekretnina, dok je načelnik SBPOK rekao da ne može pružiti više informacija jer je postupak u toku, ali da novac u svakom slučaju potiče od krijumčarenja narkotika.

Među uhapšenima je i 15 pripadnika beogradske saobraćajne policije, koji su izvršili kazneno djelo primanja mita, čime je pričinjena materijalna šteta od tri miliona dinara.

Uhapšen je i sudac za prekršaje u Guči zbog primanja mita, kao i službenica MIO fonda koja je unosila fiktivni radni staž pojedinim građanima čime je proračun oštećen za 4,5 miliona dinara.

Među uhapšenima je i bivši predsjednik opštine Iđoš zbog zlouporaba prilikom izgradnje škole, kad je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine oštećen za osam miliona dinara, kao i policijski službenik u Sremskoj Mitrovici, koji je obavještavao nelegalne trgovce duhanom o kontrolama.

Stefanović je rekao da je borba protiv korupcije vrlo važna i da će policija pokazati da će svi koji to čine biti sankcionirani i snositi odgovornost.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.