REGION

PRANJE MILIONA EURA OD KOKAINA Njeguš osumnjičen da je Šarićevim parama kupovao lokale na Zlatiboru

Bivši fudbalski reprezentativac pod istragom

(J.K.)

20.3.2016

Zoran Njeguš (43), bivši fudbalski reprezentativac, uhapšen je juče zbog sumnje da je sa 2,35 miliona eura, koje je klan Darka Šarića zaradio od prodaje kokaina, kupovao lokale na Zlatiboru!

Pored Njeguša, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeni su i Nemanja Obradović (46), Draginja Bajić (48) i Nebojša Đokić (51) iz Beograda i Užičanin Rade Stakić (36), odgovorno lice „Parket Planeta“. Krivična prijava u redovnom postupku podnijeta je protiv još jedne osobe.

- Osumnjičeni se terete da su 2009. godine oprali 2.350.000 eura, novca koji je zarađen prodajom kokaina. Sumnja se da su prikrivali vlasništvo nad pet poslovnih lokala u Tržnom centru „Vile jezero“ na Zlatiboru, stanom u Beogradu i privrednim društvom „Parket Planet“ d.o.o. - rekao je juče na konferenciji za novinare ministar policije Nebojša Stefanović.

Policija nije saopštila čiji novac je grupa, u kojoj je bio i bivši prvotimac crveno-bijelih, prala. Ministar je, međutim, naveo da se već vodi postupak za pranje para, da je to dokazano, i da se tako došlo do toga ko je i gdje novac zarađen od prodaje droge ulagao.

- Vjeruje se da je novac koji je ova petorka ulagala, zaradila kriminalna grupa narko-bosa Darka Šarića, i to prodajom kokaina u Italiji, ali i Danskoj - naveo je sagovornik „Blica“ upoznat sa istragom šverca droge i pranja novca.

Kako se bivši fudbaler, a sada preduzetnik i fudbalski trener našao u poslu sa narko-parama, zasad nije poznato. Vjeruje se da je u taj posao ušao po povratku iz Španije, kada se skućio na Zlatiboru.

Iako je počeo da se bavi trenerskim poslom i bio na klupi nekoliko srbijanskih klubova, i sam Njeguš je isticao da mu je Zlatibor na prvom mjestu.

U istrazi će se provjeriti sa kojim članovima klana Darka Šarića je sve ova petorka bila na vezi, kao i da li je ulagala novac u još neke nekretnine na Zlatiboru, ali i na drugim popularnim mjestima.

Darku Šariću se sudi za pranje oko 22 miliona eura zarađenih od prodaje kokaina.

Na Zlatiboru mu je već zaplijenjen apartman površine 56,74 metra kvadratna, koji je bio u vlasništvu njegove bivše supruge.

U samom početku finansijske istrage protiv klana Darka Šarića pominjalo se da je veliki dio novca od prodaje kokaina uložio upravo u izgradnju i kupovinu nekretnina na Zlatiboru, kao i oranica u Vojvodini.

objekatSporni objeka

St zbog koga je uSporni objekt zbg koga je uhap

„Jezero“ nelegalno

Kako nam je juče rečeno na Zlatiboru, vila „Jezero“ u centru turističkog naselja izgrađena je nelegalno.

- Ne postoji zvanični podatak da je Zoran Njeguš imao nekretnine u ovom objektu. Objekat je dobio građevinsku dozvolu za 1.500 a izgrađeno je 4.000 kvadrata i nije legalizovan - priča izvor „Blica“.

Inače, nedaleko od vile „Jezero“, Njeguš na Zlatiboru gradi stambeno-poslovni objekat, za koji posjeduje potrebne dozvole.

Nije krivio Zvijezdu i Džajića

Njeguševo ime sada nije prvi put na stranama crne hronike. Ranije je pominjan tokom procesa protiv Dragana Džajića, bivšeg direktora Crvene zvijezde, i još dvojice funkcionera koji su bili sumnjičeni da su prisvojili 3,5 miliona maraka od njegovog transfera u Atletico Madrid. Na suđenju Njeguš je tvrdio da mu ne duguju ni Zvijezda ni Džajić.

Karijeru je počeo u Slobodi iz Užica, a nastavio u Crvenoj zvijezdi. Tada je debitovao i za reprezentaciju. Zvijezda ga je prodala madridskom Atleticu, nosio je i dres Seville. Vratio se u Slobodu, ali na klupu, a poslije užičkog tima trenirao je Javor, Spartak, Borac, Novi Pazar. Posle tog angažmana, okrenuo se Zlatiboru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.